urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia on erikoisala, jossa keskitytään nimenomaan urheilijoiden vaivojen ennaltaehkäisyyn ja vammojen hoitoon ja kuntouttamiseen. Se tietenkin vaatii tietoutta ko. lajin erityisvaatimuksista ja treenitavoista.

Ihanteellinen tilanne on tietenkin se, että fysioterapeutti toimisi läheisessä kontaktissa valmennuspuolen kanssa ja siten pystyttäisiin ennaltaehkäisemään vaivojen ja vammojen synty etukäteen järkevällä valmistautumisella. Silti valitettavan harvoin seuroilla on mahdollisuuksia palkata fysioterapeuttia valmennustiimiin mukaan. Silloin on hyvä, jos on läheinen yhteys oman lajin hienouksiin perehtyneeseen fysioterapeuttiin, vaikka hän ei varsinaiseen valmennustiimiin kuuluisikaan.

Kehon toiminnassa on tiettyjä lainalaisuuksia, joiden pitäisi toimia moitteettomasti erityisesti urheilijoilla ja niiden toimintojen kartoitus on ensiarvoisen tärkeää silloin kun toimitaan äärirajoilla oman kehon toiminnan ja toisaalta ulkopuolisen kuormituksen osalta (kontaktilajit).

Oma historia on kamppailulajeissa, joten luonnollisesti tarkempi lajitietämys painottuu sille alueelle. Paljon on kuitenkin vuosien varrella tullut kouluttauduttua ja toimittua eri urheilijoiden kanssa erityisesti voima- ja taitolajien puolelta (mm. voima-/painonnosto, crossfit, voimistelu, eri kampailulajit, moottoriurheilu, salibandy, jääkiekko, jalkapallo, ym.) ja sitä kautta tietämys eri lajien erityisvaatimuksista on karttunut automaattisesti. Tällä hetkellä toimin joukkuevoimistelijoiden fysioterapeuttina.

Urheilijat tervetuloa kuntoutumaan ja tehojen optimointiin!

Yhteystiedot

MoverFysio Toni Gallén
toni@moverfysio.fi
040 755 4636

Vastaanotto
Äänekosken Fysiopiste
Kauppakatu 23
44100 Äänekoski
040 755 4636 / 014 523 099
toni@moverfysio.fi

Vastaanotto (torstaisin)
Palokan Fysioterapia
Koivutie 2A1
40270 Palokka
040 755 4636
toni@moverfysio.fi