urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia on erikoisala, jossa keskitytään nimenomaan urheilijoiden vaivojen ennaltaehkäisyyn ja vammojen hoitoon ja kuntouttamiseen. Se tietenkin vaatii tietoutta ko. lajin erityisvaatimuksista ja treenitavoista.

Ihanteellinen tilanne on tietenkin se, että fysioterapeutti toimisi läheisessä kontaktissa valmennuspuolen kanssa ja siten pystyttäisiin ennaltaehkäisemään vaivojen ja vammojen synty etukäteen järkevällä valmistautumisella. Silti valitettavan harvoin seuroilla on mahdollisuuksia palkata fysioterapeuttia valmennustiimiin mukaan. Silloin on hyvä, jos on läheinen yhteys oman lajin hienouksiin perehtyneeseen fysioterapeuttiin, vaikka hän ei varsinaiseen valmennustiimiin kuuluisikaan.

Kehon toiminnassa on tiettyjä lainalaisuuksia, joiden pitäisi toimia moitteettomasti erityisesti urheilijoilla ja niiden toimintojen kartoitus on ensiarvoisen tärkeää silloin kun toimitaan äärirajoilla oman kehon toiminnan ja toisaalta ulkopuolisen kuormituksen osalta (kontaktilajit).

Oma historia on kamppailulajeissa, joten luonnollisesti tarkempi lajitietämys painottuu sille alueelle. Paljon on kuitenkin vuosien varrella tullut kouluttauduttua ja urheilijoita ollut asiakkaana erityisesti voima- ja taitolajien puolelta (mm. voima-/painonnosto, salibandy, jääkiekko, jalkapallo, voimistelu, eri kampailulajit, moottoriurheilu ym.)  eli sitäkin kautta tietämys eri lajien erityisvaatimuksiin on karttunut automaattisesti. Tällä hetkellä toimin Vaajakosken Illusionin joukkuevoimistelun SM- ja kilpajoukkueiden fysioterapeuttina.

Urheilijat tervetuloa kuntoutumaan ja kehon tehojen optimointiin!

Yhteystiedot

Mover Fysio
Fysioterapeutti Toni Gallén
toni@moverfysio.fi
040 755 4636

Vastaanotto

Äänekosken Fysiopiste
Kauppakatu 23
44100 Äänekoski
014 523 099

Vastaanotto

Äänekosken Fysiopiste
Kauppakatu 23
44100 Äänekoski
014 523 099
fysiopiste.fi

Yhteystiedot

Fysioterapeutti Toni Gallén
toni@moverfysio.fi
040 755 4636